Ασκήσεις για όμορφο στήθος.


Πρόγραμμα τόνωσης των μυών της περιοχής Στο πέρασμα των αιώνων τα πρότυπα του ωραίου στήθους έχουν αλλάξει πολλές φορές, καταλήγοντας στις μέρες μας, το πρότυπο του ωραίου στήθους να είναι αυτού με καλοσχηματισμένο σχήμα, που παραμένει στη θέση του, στητό και σφριγηλό, ακόμα και όταν τρέχετε ή αθλείστε.
Όμορφο είναι το στήθος εκείνο, που είναι στητό και με τόνο ανεξάρτητα αν είναι μεγάλο ή μικρό. Η καλύτερη άσκηση για στητό και σφριγηλό στήθος είναι η κολύμβηση. Επειδή όμως δεν έχουμε όλες την πολυτέλεια να επισκεπτόμαστε τακτικά την θάλασσα ή έστω το κολυμβητήριο, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι, για να τονώσουν τους μυς τους στήθους και να δώσουν στο ντεκολτέ σας πραγματική «ώθηση». 


Πιέσεις 

 Σταθείτε με το σώμα σε ευθεία θέση και τα πόδια ελαφρά ανοιχτά, κοιτάζοντας τον τοίχο. Ακουμπήστε τις παλάμες σας σ’ αυτόν με τεντωμένα χέρια στο ύψος του στήθους και σπρώξτε τον όσο πιο δυνατά μπορείτε σαν να θέλετε να τον μετακινήσετε. Συνεχίστε το σπρώξιμο για 10 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και τινάξτε χαλαρά τα χέρια σας. Επαναλάβετε το ίδιο 10 ακόμα φορές.

 Άγγιγμα αγκώνων

 Σταθείτε σε ευθεία θέση με τα πόδια χαλαρά και τις παλάμες να ακουμπούν στους γοφούς σας. Φέρτε τους αγκώνες προς τα πίσω, σαν να θέλετε να τους κάνετε να ακουμπήσουν μεταξύ τους πίσω από την πλάτη σας. Μην τινάζετε τα χέρια σας, κάντε το με αργές κινήσεις προς τα πίσω, τεντώνοντας τους μύες του στήθους για 10-15 δευτερόλεπτα. Κάντε 8 επαναλήψεις. 

 Πίεση στις παλάμες

 Και πάλι σε ευθεία στάση, ενώστε τις παλάμες σας μπροστά στο ύψος του στήθους και προσπαθήστε να σπρώξετε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Συνεχίστε την πίεση για 3-5 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε την πίεση και επαναλάβετε 8-10 φορές. 

 Πρόσθιο στον τοίχο 

 Σταθείτε ακουμπώντας με την πλάτη στον τοίχο. Φροντίστε να ακουμπούν στον τοίχο τόσο η πλάτη όσο και οι γλουτοί σας. Σφίξτε τους θωρακικούς μύες και κάντε την κίνηση των χεριών στο πρόσθιο (θυμάστε στους κολυμβητές στους αγώνες;). Μην ξεχνάτε να κρατάτε σφιγμένους τους μύες του θώρακα και κάντε περίπου 100 κινήσεις. 

 Άσκηση αποθεραπείας: Περπάτημα με βιβλίο 

 Ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσετε το σετ ασκήσεων για όμορφο στήθος, είναι με μια άσκηση που βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος. Βάλτε ένα χοντρό βιβλίο στο κεφάλι σας και περπατήστε για λίγα λεπτά μέσα στο σπίτι, προσπαθώντας να το κρατήσετε στη θέση του, χωρίς να το κρατάτε.

 Η άσκηση αυτή θα χαλαρώσει τους μύες του στήθους και θα τους δώσει το χρόνο να αποκτήσουν τον απαραίτητο τόνο. Αν δυσκολεύεστε να περπατήσετε με το βιβλίο στο κεφάλι, προσπαθήστε τουλάχιστον να σταθείτε. Μπορείτε να ακουμπήσετε με το ένα χέρι σε κάποια καρέκλα, όχι όμως να σταθείτε με την πλάτη ή ακουμπώντας και τα δυο χέρια στον τοίχο.

 Κατά την διάρκεια όλων των ασκήσεων μην ξεχνάτε την αναπνοή. Κάντε μερικές επαναλήψεις σε κάθε άσκηση, εντοπίστε σε ποιο σημείο της αισθάνεστε τους θωρακικούς μύες να σφίγγουν και συντονίστε την εκπνοή σας με αυτό το σημείο. Δεν είναι δύσκολο, μετά από 1-2 επαναλήψεις αυτό θα γίνεται σχεδόν αυτόματα.

 fe-mail.gr