Αυτές είναι οι 5 ΦΙΛΕΣ που ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσετε... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


Κατά βάθος θέλετε να βγάλετε η μία τα μάτια της άλλης... Ξεκατινιάζεστε πίσω από την πλάτη... Περνάτε ώρες ολόκληρες μαζί σε καφέ, εστιατόρια ή στο τηλέφωνο... Ξέρουν τα πάντα για σένα και ξέρεις τα πάντα γι' αυτές... Ωστόσο, υπάρχουν φορές που δεν θέλετε να βλέπεστε ούτε ζωγραφιστές...
Κάντε όμως υπομονή γιατί πρέπει να τις κρατήσετε κοντά σας... Αν όχι όλες, τουλάχιστον πάση θυσία αυτές... Υπάρχει λόγος!


 Η έμπιστη
 Τα λόγια είναι περιττά. Μια έμπιστη φίλη την κρατάς με νύχια και με δόντια. Είναι ο άνθρωπος που θα σε ακούσει και θα σε στηρίξει ακόμη και στα λάθη σου. Και μπορεί να σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάθε φορά που παραστρατείς, θα σε στηρίξει όμως απόλυτα σε κάθε σου βήμα κι απόφαση, δίχως να σε κριτικάρει. Φρόντισε λοιπόν να την κρατήσεις στη ζωή σου. 

Η χαρά της ζωής
 Μεγαλώνοντας, αρκετοί από τους φίλους χάνονται απορροφούμενοι από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα κι αφήνονουν τη διασκέδαση κατά μέρος. Είτε είσαι δεσμευμένη, παντρεμένη ή ελεύθερη μια φίλη που θα σε ακολουθεί ή θα σε ξεκουνά από τη ρουτίνα είναι θησαυρός. Σκέψου πως είναι η φίληβ «χαρά της ζωής» ιδανική παρέα όχι μόνο για χαλαρό καφεδάκι, κους-κους και shopping αλλά και για διασκέδαση, θέατρο, συναύλιες, γυμναστήριο, χορό κι άλλες πολλές δραστηριότητες. Άλλωστε, με γέλιο και χαρά όλα τα προβλήματα φαντάζουν πιο εύκολα. 

Η διαφορετική 
Είναι ωραίο να έχεις φίλες με διαφορετικό στιλ και προσωπικότητα. Μπορεί φαινομενικά να μην ταιριάζετε σε τίποτα, να έχετε διαφορετικά γούστα κι ενδιαφέροντα, για να κολλήσατε όμως, σίγουρα κάτι πιο ουσιαστικό είναι αυτό που σας ενώνει. Είστε κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία, διαφορετικά μεν, με κοινό περιεχόμενο δε. Μαζί της μπορείς να μάθεις και να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα, να συζητήσεις, να διαφωνήσεις και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

 Η παιδική φίλη 
Σε αυτήν εκμυστηρεύτηκες το πρώτο καρδιοχτύπι. Σε κάλυψε ουκ ολίγες φορές ενώ μαζί οργανώσατε σκανταλιές και σκασιαρχεία. Η πρώτη σας «κοπάνα», το πρώτο ψέμα, όλα τα κάνατε μαζί. Σε ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη φίλη κι αυτό διότι σε ξέρει από την πιο τρυφερή κι αθώα ηλικία, από τότε που εκφραζόσουν κι ενεργούσες δίχως να σκέφτεσαι τις συνέπειες, με μια αφέλεια παιδική. Γνωρίζει πώς σκέφτεσαι, τα ευαίσθητα σημεία σου αλλά και τα «χούγια» σου. Είναι αυτή που σου θυμίζει την κρυμμένη σου παιδικότητα. Διότι όσο κι αν νομίζεις πως μεγάλωσες, η παιδικότητά σου παραμένει κρυμμένη, θυμίζοντάς σου τον πραγματικό σου εαυτό: το παιδί που κρύβεις μέσα σου κι ας ενηλικιώθηκες. 

Η ξερόλας
 Η φίλη που γνωρίζει τα πάντα μπορεί να είναι κάπως ενοχλητική αλλά ταυτόχρονα και χρήσιμη! Σε αυτήν μπορείς να απευθυνθείς κάθε φορά που χάνεσαι με το αυτοκίνητο, αφού γνωρίζει σχεδόν κάθε δρομάκι της πόλης, κάθε φορά που θέλεις να οργανώσεις ένα ξεχωριστό γεύμα αλλά δεν είσαι ενήμερη για τα νέα in στέκια ή για οποιαδήποτε απορία σου. 

Η ειλικρινής 
Κατ΄αχρήν να ξεκαθαρίσουμε πώς άλλο ειλικρίνεια κι άλλο κριτική. Η φίλη που λέει τη γνώμη της, ακόμη κι αν δε συμπίπτει με τη δικιά σου, που σε συμβουλεύει και καταθέτει τις απόψεις της δίχως να σιωπεί είναι απαραίτητη στη ζωή σου. Είναι αυτή που θα σου χτυπήσει καμπανάκι για να χάσεις παραπανίσια κιλά, αυτή που θα σε κάνει να προσγειωθείς στην πραγματικότητα σε περίπτωση που παραμυθιάζεσαι από κάποιο ανειλικρινή σύντροφο κτλ. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, θα σεβαστεί τις αποφάσεις σου, ακόμη κι αν δε συμφωνεί με αυτές και θα σε στηρίξει μέχρι τέλους. Μη τη χάσεις και πάνω απ΄όλα μη θυμώνεις μαζί της (εκτός κι αν ξεπεράσει τα όρια).

 womenonly.gr