Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες;


Οι γυναίκες έλκονται όχι μόνο από ένα όμορφο ανδρικό πρόσωπο, αλλά και από ένα ψηλό κορμί. Ίσως μάλιστα και να είναι μια από τις πρώτες τους επιλογές στα στάνταρτς που έχουν για το πως θέλουν τον τέλειο εραστή – άνδρα.
Άσχετο εάν εκείνες είναι κοντές... Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Γιούτα αποφάσισαν να μελετήσουν ποιες είναι οι επιλογές μιας γυναίκας για τον άνδρα. 



Δηλαδή να κωδικοποιήσουν τα “θέλω” τους για το πως επιλέγουν (αρχικά) στην πλειοψηφία τους, σαν σύντροφο κάποιον.

 Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες επιτυχίες και αυτό γιατί, ο εγκέφαλος των γυναικών υποσυνείδητα, επιλέγει έναν ψηλό άνδρα γιατί πιστεύει ότι το ύψος έχει καλύτερα και δυνατότερα γονίδια προς αναπαραγωγή. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μέσα στα γονίδια της γυναίκας είναι χαραγμένες μνήμες εκατομμυρίων ετών. Τότε που ο ψηλότερος άνδρας, μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα την περιουσία, και την οικογένεια του (άρα και την γυναίκα του) από εισβολείς. 

Το πλεονέκτημα του ύψους δίνει περισσότερες πιθανότητες σε κάποιον να βγει νικητής. Συνήθως οι γυναίκες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη δημιουργία οικογένειας, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι τους προσελκύει ένας άντρας που θεωρούν ότι είναι ικανός να προστατεύσει τις ίδιες και την οικογένειά τους, αλλά και να "περάσει" καλά γονίδια στους απογόνους τους. 

Οι άνδρες σε αυτόν τον τομέα συμπεριφέρονται πιο...ώριμα. Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Κάριερ, "Αν δεν υπήρχε κάτι άλλο, θα έπρεπε και οι άντρες να προτιμούν τις ψηλές γυναίκες, αλλά δεν το κάνουν. Οι περισσότεροι άντρες έλκονται από γυναίκες μέτριου αναστήματος ή κοντύτερες"

 Iatropedia.com